Tegnap felkerült a kiadó honlapjára két új várható fordításom. Bár hivatalos információm csupán annyi van róluk, hogy 2015 tavaszán jelennek meg, úgy sejtem, hogy legalább az egyiket még az április végén tartandó könyvhéten kiadják. Borító egyelőre még nincs, izgatottan várom, hogy milyen köntösben jelennek majd meg a következő regények:

Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös

meglelt.
Cole St. Clair csakis és kizárólag azért jött Kaliforniába, hogy visszaszerezze Isabel Culpepert. A lány Cole tönkrement, üres élete elől menekült, amivel csak még inkább tönkretette és kiürítette azt. Cole nem csak akarja Isabelt. Szüksége van rá.
elvesztett.
Isabel próbál új életet kezdeni Los Angelesben. De nem igazán megy neki. Épp olyan jó ebben a színjátékban, mint az összes többi színészkedő ember… de mégis mi értelme folytatni? Mit nyerhet mindezzel?
bűnös.
Úgy tűnik, Cole és Isabel múltjának sosem volt jövője. Ugyanolyan könnyedén képesek megmenteni egymást, mint széttépni. Az egyetlen dolog, ami biztos: nem engedhetik el egymást.

Egy kis információ a regénnyel kapcsolatban: Biztosan nem okoz meglepetést ha elárulom, hogy a Mercy Falls farkasai trilógia kiegészítő kötetéről van szó. Hamarosan bővebben is írok róla. Tényleg nagyon élveztem a regényt, szerintem sokkal jobb volt, mint az előző három. Ez annak is köszönhető, hogy a legklasszabb mellékszereplők főszereplővé léphettek elő. És bár nem vagyok odáig Los Angelesért, illetve az egész életmódért, amelyet képvisel, tökéletes színteret biztosított a történetnek. Szerettem olvasni és fordítani is. :) Puha és keménytáblás verzióban is lehet majd kapni.

Alyson Noël: Fated – Fátum

A New York Times bestseller-listáján első helyezést elérő Halhatatlanok sorozat írónőjének új világa: egy lélegzetelállító történet tele varázslattal, rejtélyekkel és egy mámorító szerelemmel, amely biztosan rabul ejti az szívedet. Ismerkedj meg a Lélekkeresőkkel!

Különös dolgok történnek Daire Santosszal. Varjak gúnyolják, izzó alakok követik, az idő hirtelen megdermed, és egy lenyűgöző, hihetetlenül kék szemű fiú kísérti az álmait. Anyja aggódik ép elméjéért, ezért elküldi a nagymamához, akivel Daire még sosem találkozott, és aki rájön, hogy valójában mit is jelentenek ezek a látomások: fel akarják hívni Daire figyelmét arra, hogy ő valójában lélekkereső – kapocs az élők és holtak világa között.

Az új-mexikói Enchantment városka poros síkságán Daire igyekszik megtanulni, hogyan használja erejét. Ám amikor találkozik Dace-szel, a fiúval, akit álmában látott, a világ a feje tetejére áll. Ki kell derítenie, vajon Dace-szel egymásnak teremtették-e őket… vagy a fiú az ellenség táborát gyarapítja-e, melynek elpusztítása Daire feladata.

Egy kis információ a regénnyel kapcsolatban: Tudom, hogy a Halhatatlanok sorozat sokaknak nem jött be. Én kettőt olvastam belőle, de az egészből kb. csak a muffinos lányra emlékszem, aki érdekesnek tűnt. A többi kötet valahogy elmaradt. A Fated viszont más. Van egy bizonyos stílusa az írónőnek, tele szép leírásokkal, jelzőkkel, szerintem tetszeni fog! Fordítani egy kicsit nehéz volt emiatt, próbáltam ugyanolyan varázslatos hangulatot kölcsönözni a szövegnek, mint amilyen az eredeti volt, és remélem, hogy a nagyszerű szerkesztő segítségével (akivel a Sinner esetében is volt szerencsém együtt dolgozni) sikerült is elérnünk a kívánt hatást. Történetét tekintve is jobbnak tartom, mint a Halhatatlanokat, a sámánizmus érdekes alapot biztosít az eseményeknek. A könyv egy négyrészes sorozat első kötete, úgyhogy ha tetszik nektek, biztosan megjelenik majd a többi is. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük