Jane Ryland csillaga felfelé ível a televíziós riporterek között… amíg egy nap nem hajlandó kiadni informátora nevét, és emiatt mindent elveszít. A kegyvesztett újságíró nem elégszik meg az unalmas feladattal, amit rásóznak, így hamarosan nyomozni kezd az egyik szenátorjelölt szeretője után – és már csak néhány nap van hátra a mindent eldöntő választásokig.

Jake Brogan, a bostoni rendőrség nyomozója egy gyilkosra vadászik. Már két azonosítatlan női holttestet is találtak hidak közelében, így a detektívet folyamatosan újságírók hada követi, hogy árulja el, valóban a „Hidas Gyilkos” vadászik-e a fiatal bostoni nőkre.

A holttestek száma egyre nő, a választás pedig közelebb van, mint gondolnánk. Jane és Jake rájönnek, hogy a két ügy kapcsolatban áll egymással. Úgy tűnik, olyan gyilkossal állnak szemben, aki bármire hajlandó, csak hogy elkerülje a botrányt.

Mocskos politika, piszkos játszmák és megdöbbentő fordulatok. A másik nő – egy lebilincselő sorozat első kötete! Csábítás, árulás és halál – a győzelemhez ezúttal sokkal többre lesz szükség egyszerű szavazatoknál.

Már régóta adós vagyok ezzel a kritikával, csak eddig halogattam, mondván „még úgysem jelent meg a könyv”. Nagyjából egy évvel ezelőtt dolgoztam rajta, még tavaly megvolt a szerkesztés is, aztán valahogy csak nem került a polcokra. Gondolom, már sok betervezett könyve volt a kiadónak, illetve inkább azokra a könyvekre koncentráltak, amelyek jobban illenek a profiljukba, hiszen az elsődleges cél mégiscsak a gyerek- és ifjúsági irodalom kedvelőinek kiszolgálása lehet. Ez a könyv viszont nem nekik szól. Ízig-vérig „felnőtt könyv”, van benne gyilkosság, vér, félelem, nyomozás, hisztéria, média, politika.

A történetről dióhéjban annyit, hogy E/3-ban íródott, és bár én egy kicsit Jane-t éreztem inkább főszereplőnek, lehet, hogy ez csak azért volt, mert tudtam, hogy egy újságírónő írta a regényt. Mindenesetre több szálon fut a cselekmény: láthatjuk Jane-t, aki egyik napról a másikra kegyvesztetté válik, így próbálja a semmiből újrateremteni saját magát; Jake-et, aki az egyre nyomasztóbb gyilkosságok után nyomoz; és persze néha a politikai botrány elő-, illetve hátterében lévő embereket, mint például a szenátort. Bővebben nem írok róla, mert a fülszöveg jól érzékelteti, hogy mire számíthat az, aki kezébe veszi ezt a regényt, és nem szeretném véletlenül elspoilerezni a történetet.

Számomra nagyon amerikai volt a regény, de a legkevésbé sem rossz értelemben. Inkább hihetőnek találtam a dolgot, olyasminek, ami tényleg megtörténhetne. Amolyan nyomozós sorozat egy része hosszúra nyújtva. Ilyesmi. Azokat a részeket kifejezetten szerettem, ahol bepillantást nyerhetünk a szereplők életébe, múltjába, érzéseibe; az apró információk hitelessé tették őket.

A történet maga tényleg fordulatos, bár nem én vagyok az, akit meg kell kérdezni egy ilyen regényről, mivel ez nem az én műfajom. Leginkább ifjúsági irodalmat, fantasyt, science fictiont olvasok, más ritkán fordul meg a kezemben, ha igen, akkor valószínűleg iskolai olvasmányról van szó. A krimit és a thrillert inkább a képernyőn szeretem. Na, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy aki szereti ezt a műfajt, az nyugodtan adjon neki egy esélyt! :)

Ó, és még valami: ne ijesszen meg senkit az, hogy egy sorozat első része, kerek, egész történetről van szó, nincsenek elvarratlan szálak, a könyv végére minden kiderül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük