Ez egy kicsit rendhagyó bejegyzés, hiszen nem igazán szoktam recepteket posztolni, de ha már ilyen jól sikerült a reggelim, gondoltam, megosztom veletek is.

Az egyik fogyókúrás csoportban láttam, hogy banánból és tojásból csinált valaki palacsintát, és arra gondoltam, milyen jó lenne ezt még egy kis zabbal is megspékelni, úgyhogy rákerestem, és természetesen találtam is ilyen receptet. Az enyém ilyen lett:

13900487_10208997869778199_1668843398_n

Hozzávalók

  • 2 banán
  • 2 tojás
  • 40 g zabpehely (előzetesen ledarálva)
  • 1/2 teáskanál sütőpor

Az elkészítés pofonegyszerű, mindent beszórtam a konyhai aprítóba, és egyneműre kevertem őket. Ezután a serpenyőt némi kókuszzsírral kikenve kisütöttem őket. Egy kicsit macerás a dolog, egyébként, mert bár az alja egész gyorsan bebarnul (ebben valószínűleg szerepe van a banánnak és a zabnak is), a teteje ilyenkor még folyós, és csak ritkán sikerült úgy megfordítanom, hogy aztán szép legyen a végeredmény. Érdemes minipalacsintákat csinálni, mert azokat könnyebb megfordítani. A kép alapján, gondolom, egyértelmű, de azért leírom, hogy ez vastagságra inkább az amerikai palacsintához hasonlít, nem ahhoz, amit mi szoktunk csinálni. A banántól finom édes, és szerintem nagyon jól harmonizálhat ezzel az ízzel a fahéj, úgyhogy legközelebb azt is rakok majd bele. Friss gyümölccsel lehet a legjobb, de ilyenkor ősszel kénytelen beérni az ember a fagyasztottal, úgyhogy én azzal ettem.

Ha fogyókúrázol, akkor jobb, ha nem eszed meg ezt a mennyiséget egyszerre, mert ahogy a kalóriabázis alapján nagyjából kiszámoltam (azért csak nagyjából, mert nem mértem le előzetesen a banánt), 550-600 kalória van egy ekkora adag tésztában. De ha csak egy részét eszed meg reggelire, a többit pedig félrerakod későbbre, akkor szerintem könnyedén beilleszthető a diétába. (Én is így csináltam, és a mennyiséget tekintve a kép egy kicsit csalóka, mert más is evett belőle egyet-kettőt, és persze én is megkóstoltam sütés közben, úgyhogy szerintem nem maradok éhen a következő étkezésig. :) )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük