After ​serving out a year of hard labor in the salt mines of Endovier for her crimes, 18-year-old assassin Celaena Sardothien is dragged before the Crown Prince. Prince Dorian offers her her freedom on one condition: she must act as his champion in a competition to find a new royal assassin.

Her opponents are men—thieves and assassins and warriors from across the empire, each sponsored by a member of the kings council. If she beats her opponents in a series of eliminations, she’ll serve the kingdom for three years and then be granted her freedom.

Celaena finds her training sessions with the captain of the guard, Westfall, challenging and exhilirating. But she’s bored stiff by court life. Things get a little more interesting when the prince starts to show interest in her… but it’s the gruff Captain Westfall who seems to understand her best.

Then one of the other contestants turns up dead… quickly followed by another. Can Celaena figure out who the killer is before she becomes a victim? As the young assassin investigates, her search leads her to discover a greater destiny than she could possibly have imagined.

Le vagyok maradva ezzel a sorozattal, pedig amint elolvastam a fülszöveget, úgy gondoltam, hogy ez bizony nekem tetszeni fog, méghozzá nem is kicsit. Sajnos kétszer kellett belekezdenem, elsőre valahogy nem sikerült magával ragadnia. De mivel tetszett az alapötlet és tudtam, hogy mennyire népszerű a sorozat, gondoltam, csak van benne valami, ami miatt érdemes elolvasni. És tényleg volt, a történet felénél kezdett igencsak beindulni a cselekmény, és eltűnt a The Hunger Games utóérzetem is.

Merthogy a könyv eleje leginkább arról szól, hogyan edzenek és milyen próbákat kell majd kiállniuk egymás ellen versenyezve. Szerencsére nem ezek körül forog a történet, sokszor csak pár bekezdésben ír róla az írónő, ami kettős érzést hagyott bennem, mert egyrészt fura volt, hogy ugrálunk, másrészt viszont örültem, hogy nem kell minden próbát részletesen végigolvasnom. A vége szerintem egy kicsit elnyújtott volt, ennyit nem ért meg, de az tény, hogy jól van megírva és végig fenntartotta a figyelmemet.

Nagyon tetszett a misztikus szál, kifejezetten érdekfeszítő volt, és mivel szeretem a sorozatokat, nem bánom, hogy nem kaptam választ minden egyes kérdésemre. Jó lenne többet megtudni erről az egészről, illetve Celaena eredetéről, izgalmasnak ígérkezik. Talán ezeket a részeket élveztem a legjobban.

A szerelmi háromszög annyira nem jött be, de lehet, hogy csak azért, mert valahogy nem tudom elképzelni Celaenát az egyikükkel. Az is zavart, hogy világhírű orgyilkos létére Celaena kicsit nyafka és bizonytalan volt, lehetett volna valamivel keményebb, meg az én ízlésemhez képest túlságosan odáig volt a ruhákért és a bálokért, de ez utóbbit elnézem neki, mégiscsak egy tizenéves lányról van szó.

Egyébként nagyon szép volt a fogalmazásmód, épp annyira költői, amennyire ez egy ilyen történetbe belefér, és tetszett, hogy egységes volt a stílusa, jól illett a kialakított világhoz. Nem éreztem tökéletesnek a könyvet, valami mintha egy kicsit kiforratlan lett volna, mintha túl komolytalan lett volna a főhős a ráosztott szerephez képest, de tetszett, úgyhogy összességében nem panaszkodom.

Borító: 7/10
Sztori: 9/10
Kedvenc karakter: Chaol
Amit leginkább élveztem: A fantasy szálat.

Art: kellepics

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük