Spoileres, úgyhogy azt javaslom, hogy csak akkor olvasd el, ha már láttad a szóban forgó részt! 

Már régóta rebesgetik, hogy szeretnének egy Vampire Diaries spinoffot, amely a The Originals címre hallgatna, aztán később kiderültek részletek is (Klaus és az Original family lenne a középpontban, viszik Hayleyt is, New Orleans lesz a helyszín), majd be is rendelték a sorozatot. A legutóbbi VD részben (4×20) pedig megkaptuk a „pilot” epizódot.

Szóval Klaus levelet kap Katherinetől, aki saját szabadsága fejében elmondja neki, hogy New Orleansban van egy Jane-Anne Deveraux* nevű boszorkány, aki forral  ellene valamit, mire Klaus a következő részben kapja magát és utazik is Louisianába.

Valahogyan természetesen rá kell venni Klaust arra, hogy ott maradjon New Orleansban és ne akarjon visszarohanni Mystic Fallsba, amire a készítők azt találták ki, hogy akkor használják Hayley karakterét. Ám mivel, ahogy Klaus is elmondta, egy alkoholmámoros egyéjszakás kaland miatt ő még nem fog semmit sem másképp csinálni, kiderül, hogy Hayley terhes. Ugyan a vámpírok nem képesek utódokat nemzeni, de Klaus félig vérfarkas is, akik viszont igen. (Hayleyvel ilyen szempontból nincs gond, ő is vérfarkas.)

Közben Klaus rájön, hogy az egyik teremtménye, Marcel, akit 100 évvel ezelőtt ott hagyott New Orleansban, mára elérte mindazt, amire ő mindig is vágyott. Családot, hűséget, hatalmat. Úgyhogy úgy dönt, hogy marad és megszerzi magának mindazt, amit idáig nem volt képes.

Tulajdonképpen le tudom nyelni az egész sztorit, bár nekem annyira nagyon nem volt azért meggyőző a dolog, de üsse kavics. Amint meghallottam, hogy lesz The Originals, tudtam, hogy úgyis nézni fogom. Nehéz lesz egy kicsit hozzászokni az új szereplőkhöz, de majd idővel az is meglesz.

Aminek viszont nem örülök, az az, hogy ezzel félig-meddig elvágnak bizonyos kapcsolati lehetőségeket a Vampire Diariesben, amik mondjuk engem érdekeltek volna. Ha mindhárom Original testvér elmegy New Orleansba, akkor mi lesz a Caroline-Klaus és Rebekah-Matt vonalakkal? Volt egy kis utalás arra, hogy azért erről nem fognak teljesen elfelejtkezni, hiszen Klaus a rész végén felhívta Caroline-t és rámondta az üzenetrögzítőjére, hogy milyen csodás helyen is van éppen és az egyetlen, amire gondolni tud, az az, hogy meg akarja mutatni Caroline-nak. Viszont hogyan lehetne összehozni azt, hogy legalább az egyik sorozatban benne legyen mindkét ember? Oké, Mattel is és Caroline-nal is lehetne olyan szinten operálni, hogy egyikük sem olyan szereplő a VD-ben, akik mindig minden részben benne vannak, de nem tudom, hogy meg akarják-e oldani (biztos meg lehetne, csak kérdés, hogy a készítők mit akarnak), hogy gyakran benne legyenek mindkét sorozatban.

Szóval, az a helyzet, hogy egyelőre szkeptikus vagyok egy kicsit a dologgal kapcsolatban, mindenesetre biztos, hogy nézni fogom. Nagyon tetszik a sorozat világa, volt időszak, amikor a VD a kedvencem volt (a sok nyűglődés miatt, vagy ki tudja mi okból, de ezt jelenleg nem mondhatom el, noha lelkesen nézem hétről hétre, ha épp nem olyan időszak van, hogy semmilyen sorozatra nem jut időm), és mivel olyan típus vagyok, aki ha belekezd egy sorozatba és az megtetszik neki, akkor végignézi, még akkor is, ha esetleg zuhanórepülésben tart lefelé a sorozat színvonala. Én akkor is nézem és akkor is szeretem, mert általában nem a fordulatosság tart ott a képernyő előtt, hanem az, hogy megszerettem a karaktereket és kíváncsi vagyok a sorsukra. (Nálam sok sorozat itt bukik el amúgy: nincs benne olyan karakter, akit eléggé meg tudok szeretni. Például így vagyok a Gyilkos elmékkel vagy a CSI-jal is, szeretem őket, izgalmasak és szívesen nézem, de mivel túl sok a „főszereplő” benne, és nagyon keveset foglalkoznak a karakterek felépítésével és fejlődésével, ezért nem fogok odaragadni a képernyő elé és nem fogom megszállottan várni az új részeket.)

Egy szónak is száz a vége: várom a The Originalst és bízom abban, hogy a legjobbat fogják kihozni belőle úgy, hogy a The Vampire Diariesben sem vágnak el bizonyos szálakat.

 *Off: A testvérét egyébként Sophie Deveroux-nak hívják, ami azért poén, mert a Levearage-ben így hívták a csapat egyik tagját. :) Oké, tudom, semmi köze a VD-hez, de a junkie énem azonnal rájött a dologra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük