Fantasy Könyvek Young Adult

Borítómánia – Heartless

Ahogyan az értékelésben ígértem, most megmutatom Marissa Meyer Heartless című könyvének különféle borítóit. A külföldi kiadások nagyrészt átvették az eredeti borítót, de azért akad némi variáció.

Az angol nyelvű kiadások

Kezdjük az angol nyelvű kiadásokkal, ezeket már mutattam az eredeti posztban is.

Az első, amin a királynő levelek között szerepel, egy 2017-es amerikai kiadás, puhaborítós a Macmillan Children’s Books jóvoltából.

A második, a fehér alapon indákkal átszőtt borító az OwlCrate verzióhoz tartozik (ez egy havi rendszerességű könyves doboz, amire elő lehet fizetni, olyasmi, mint itthon a nemrég indult Book a Sloth Club dobozai, illetve a Könyvmolyképző is tervez valami hasonlót), valamint így jelent meg később puhaborításban is.

A harmadik, a fekete alapon indákkal átszőtt borító az eredeti kemény borítós amerikai kiadás, az előzőhöz hasonlóan a Feiwel & Friends kiadásában.

A negyedik, a szíves rúzsos az angol kiadás, szintén a Macmillan Children’s Books jóvoltából.

Meglepő, hogy ilyen rövid idő leforgása alatt ennyi különböző borítóval megjelent a könyv, nem?

A külföldi kiadások

Most pedig térjünk rá a külföldi kiadásokra. A legtöbb az amerikai keményborítós egyfajta variációja, csupán a francia és a holland tér el tőle nagyobb mértékben. Említést érdemel még a lengyel is, ügyesen, dekoratívan változtatták az eredeti képet.

A francia borító

Neked melyik tetszik a legjobban? Szavazz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot: *