Tudom, sokan top 10 bejegyzést írtak, de egyrészt nem olvastam olyan nagyon sok könyvet idén (ez szomorú, jövőre szeretnék változtatni rajta, és minél több szórakoztató, minőségi könyvet olvasni különböző szerzőktől és műfajokban :) ), viszont összességében azt mondhatom, hogy egy-két kivétellel jó vagy kiemelkedő könyveket olvastam. Nem volt könnyű sorrendet felállítani, ezek mind szuper olvasmányok voltak. De nem ragozom tovább, íme az én 2017-es top 5 olvasmányom:

5) Benjamin Alire Sáenz – Aristotle ​és Dante a világmindenség titkainak nyomában

Tudom, a könyv 2015-ben jelent meg magyarul, eléggé le voltam maradva vele, de megérte várni rá. Tipikusan az a könyv, amihez hangulat kell, hogy magával ragadjon. A blogon nem írtam róla, viszont a molyon értékeltem, öt csillagot kapott.

4) Ernest Cline – Ready ​Player One

Ezt is még azelőtt írtam, hogy ismét aktívan blogolni kezdtem, de a molyon ezt a regényt is értékeltem. Nagyszerű volt a történet és az alapkoncepció, imádtam a disztópikus világot, a rengeteg realisztikus(nak ható) eseményt, és persze a lehetőségekkel teli virtuális világot. Ha jól belegondolunk, történetvezetését tekintve ez is egy hagyományos „a szegény, nincstelen fiú győzedelmeskedik, övé lesz a lány és a vagyon” sablonra épül, de nincs ezzel semmi gond, jó ilyesmit olvasni. Ezt is öt csillagra értékeltem. Mindenképpen elolvasom a szerző másik könyvét is. És jövőre érkezik a film is! Remélem, nem rontják el.

3)  On Sai – Szivárgó sötétség sorozat

Ez egy kicsit csalás, mert nem egy könyv, viszont nagyon szerettem őket. Jó hangulatban kapott el, imádtam az első részt. A második még jobban tetszett, a mentálok sokkal jobban érdekelnek, mint Scar és a szerencsétlennek tűnő Artúr. Aztán jött a Szürke szobák, amit nagyon élveztem, de nem Scar, hanem a pszichológiai vetület miatt, majd a Miogin bázis, aminek sikerült megszerettetnie velem Artúrt, várom az ő nevével fémjelzett következő kötetet.

2) Marissa Meyer – Cinder

Rengeteget váratott magára nálam ez a sorozat. Imádom a mesefeldolgozásokat (én magam is írogatok ilyesmiket, valamint a szakdolgozatomat is ebben a témában írtam, tehát abszolút közel áll hozzám a téma), valamiért mégis halogattam. Butaság volt, nagyon szerettem. Külön imádtam, ahogyan a fantasy és a science fiction keveredett. És milyen jó, hogy van még egy csomó rész! Ráadásul a magyar fordítás is jól sikerült, élvezet volt olvasni. Ez is öt csillagot kapott tőlem a molyon. :)

1) Melina Marchetta – Jellicoe Road

Az év meglepetése volt ez a könyv, nagyszerű hangulatban kapott el, és valljuk be, ehhez a regényhez nagyon is kell a hangulat. Melankolikus, szövevényes történetvezetésű, ám mégis lebilincselő ifjúsági regény. Ugyan a molyon csak 4,5 csillagot adtam neki, mégis ez volt az év legkülönlegesebb könyve a számomra, fantasztikus élmény volt. Ha több ilyen könyvet adna ki a kiadó, igazán senkinek egy szava nem lehetne rájuk a sok bugyuta YA és NA könyv miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük