Cinder is back and trying to break out of prison―even though she’ll be the Commonwealth’s most wanted fugitive if she does―in this second installment from Marissa Meyer.

Halfway around the world, Scarlet Benoit’s grandmother is missing. It turns out there are many things Scarlet doesn’t know about her grandmother, or the grave danger she has lived in her whole life. When Scarlet encounters Wolf, a street fighter who may have information as to her grandmother’s whereabouts, she is loath to trust this stranger, but is inexplicably drawn to him, and he to her. As Scarlet and Wolf unravel one mystery, they encounter another when they meet Cinder. Now, all of them must stay one step ahead of the vicious Lunar Queen Levana.

Cinder, a kiborglány kalandjai folytatódnak – éppen szabadulni próbál cellájából, de még ha sikerül is neki, ő lesz a Nemzetközösség legkeresettebb szökevénye. 
Eközben Franciaföldön nyoma vész egy idős asszonynak, Michelle Benoit-nak, gyönyörű és makacs unokája, Scarlet pedig rendületlenül keresi. A vörös hajú francia szépség a nyomozása során egyre különösebb alakokkal találkozik. Megismerkedik Farkassal, az egyszerre vonzó és ijesztő pankrátorral, akivel együtt erednek a rejtélyek nyomába. De a helyzet csak még tovább bonyolódik, miután összeakadnak Cinderrel. 
Ahogy közös erővel próbálják megakadályozni, hogy Levana királynő végveszélybe sodorja a Föld teljes lakosságát, lassanként fény derül arra is, mi köze egymáshoz Scarletnek és Cindernek…

A Cinder az egyik kedvencem volt a tavalyi olvasmányaim közül, nem volt kétséges, hogy folytatom a sorozatot. És milyen jól tettem! Eleinte kissé zötyögősen tértem vissza a Holdbéli krónikák világába, de nem kellett sok, máris beszippantott a történet.

Én mindig kicsit nehezen szokom hozzá az új szereplőkhöz, de pár fejezet után már meg is kedveltem Scarletet és Wolfot. És innentől nem volt megállás, ami azt illeti, untam Cinder fejezeteit. Tulajdonképpen nem sok minden történt vele ebben a részben, viszont az egész hosszan. Az ő oldaláról is érkezett egy új szereplő, szimpatikus volt, de nem igazán ismertük meg. Ami azt illeti, így egy hét után már nem is emlékszem a nevére. Ha már felsorolásnál tartok, Kai fejezetei kifejezetten jók voltak, jól esett időnként megnézni, mit csinál az újdonsült uralkodó.

Scarlet viszonylag egyértelmű és kiszámítható karakter volt, Wolf viszont tartogatott meglepetéseket és ez tetszett. Ötletes volt a tetoválás, meg az egész karakter. Minél többet gondolkozom az univerzum felépítésén, annál jobban tetszik az, ahogyan visszanyúl az eredeti meséhez.

Scarlet és Wolf története nagyon jó volt, sodort magával, egymás után jöttek az izgalmasabbnál izgalmasabb fejezetek. Amikor épp nem zajlott az akció, fény derült a titokra, és előrébb lendült a cselekmény. Egy percre sem unatkozhattunk velük. (Ugyanezt Cinderre már nem mondhatom el, sajnos.)

Láttam, hogy többen is nehezményezték az instalove-ot, viszont teljesen meglepő módon engem most nem zavart. Scarlet heves természetében ez benne van valahol, Wolféban annyira nincs, de nem tudok logikus magyarázattal szolgálni arra, miért nem zavart. Egyszerűen annyira tetszett a felállás, hogy már vártam, mikor alakul ki közöttük valami. Kicsit klisés volt, a vége elég fura, de na. Semmi baj, most az egyszer elnézzük.

A vége felé kissé ellaposodott a történet… No, nem azért, mert nem történt semmi, hanem mert totál klisé volt meg összevisszaság, és valahogy nem volt kedvem olvasni már. Viszont az eleje magával ragadott, elvarázsolt, így nagyszerű könyvélményben volt részem. Aki olvasta és élvezte az első részt, annak természetesen kötelező. :)

A borító nem rossz, bár nem olyan egyszerű és nagyszerű, mint a Cinder esetében. Azt hiszem, az egész sorozatban talán ez tetszik a legkevésbé. Hamarosan egy borítómánia bejegyzés keretén belül megnézzük, más országokban milyen borítókat kreáltak. :)

Borító: 8/10
Sztori: 9/10
Kedvenc karakter: Wolf. Ki más?
Amit leginkább élveztem: A könyv elejét, ott is Scarlet és Wolf sztoriját.

Art: Candiix & OpenClipart-Vectors & LauraHollingsworth

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük