Megmondom őszintén, hogy nem különösebben voltam oda az Elementary alapkoncepciójáért, illetve a szereplőkért, amikor először hallottam róla. Aztán megint láttam egy posztot, hogy milyen jó, mennyire szeretik, és úgy döntöttem, hogy megnézek egy-két részt.

És jól döntöttem. Jó kis sorozat.

Bár, ami azt illeti, nem teljesen érzem azt, hogy ez valóban egy Sherlock Holmes sorozat lenne. A Sherlocknál sokkal inkább ez az érzésem, mint itt. Mindegy, én alapból is szeretem a nyomozós sorozatokat, szóval nem kell Sherlock neve ahhoz, hogy egy ilyet el tudjanak nekem adni, úgyhogy biztos, hogy felzárkózom, aztán nézem hetiben majd ezt is, mert eléggé tetszik ehhez a sorozat.

Tehát az alapfelállás az, hogy Sherlock [Jonny Lee Miller] nemrég került ki az elvonóról, elhagyta Londont és New Yorkba költözött, ahol gazdag apja jóvoltából kap egy „sober companiont„, azaz egy olyan embert, aki segít neki és odafigyel rá, hogy ne essen vissza és ne kezdjen el ismét drogot használni. Ez a társ Joan Watson [Lucy Liu], aki eleinte egy kicsit antipatikusnak tűnt számomra, de mostanra már egészen hozzászoktam. Van mélysége mind a két karakternek, ami tetszik, nem csak úgy parádéznak ide-oda anélkül, hogy bármi céljuk vagy múltjuk lenne.

Az esetek is nagyon érdekesek. Be kell vallanom, hogy bár olvastam is Sherlock Holmest, illetve végignéztem a Jeremy Brett-féle Sherlock Holmes sorozatokat, megnéztem a Sherlockot is, sőt, még az új filmekből is láttam az egyiket, kevés történetet tudok fejből, sőt. Agatha Christie Poirot történeteiből sokkal, de sokkal többet tudok kívülről. Szóval az esetek nagy részében fogalmam sincs, hogy melyik történetet dolgozták fel, de különösebben nem is zavar, hogy nem tudok párhuzamot vonni, mert tényleg jól meg vannak írva a sztorik és lekötik a figyelmemet.

Ami nagyon tetszik még, az a sorozat introja, szeretem az ilyen jellegű videókat, bár a zenével nem vagyok teljesen megelégedve, hogy főleg, hogy olyan hangos lesz a végén.

Összességében tehát tetszik, de félve mondok pontszámot rá, mivel még csak négy részt láttam. Az eddigiek alapján legyen mondjuk 7/10, mert annyira nagyon nem tudok (még?) azonosulni a karakterekkel, viszont azért élvezem a sorozatot és szívesen nézem. Persze később még változhat ez a pontszám. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük