Rengeteg népszerű könyvsorozat fut mostanában Magyarországon és elképesztő rajongás és érdeklődés veszi őket körül. Szerintem ez tök jó dolog, bár azokra is átragaszthatnánk az olvasás szeretetét, akikből a közoktatás az elavult kötelező olvasmányaival és rendszerével még csírájában kiölte a lelkesedést.

Viszont vannak olyan kirobbanóan népszerű sorozatok, amiktől ódzkodom… Vagy azért, mert félek, hogy nem fog annyira tetszeni, vagy azért, mert annyira azt érzem, hogy nem az én stílusom, vagy valami egyéb okból. Pedig annyian imádják, hogy időről időre elgondolkozom, nem kellene-e mégis elolvasnom.

Íme 5 olyan könyvsorozat, amivel hadilábon állok!

Cassandra Clare Árnyvadász univerzuma

Ez egy olyan sorozat, sőt, univerzum, ami igazából érdekel, látom, mekkora rajongás övezi, és valahogy mégis képtelen vagyok belekezdeni. Mégpedig azért, mert egyszer már belekezdtem, de annyira amatőrnek éreztem a nyelvezetet és az egész sztorit, hogy inkább félbehagytam. Clare könyvei pedig egyre csak szaporodnak, és úgy érzem, kimaradok valamiből, amit annyian imádnak – mégis képtelen vagyok rávenni magamat, hogy nekivágjak ennek a hosszú útnak.

Jennifer L. Armentrout Luxen sorozata

Nagyjából tisztában vagyok vele, hogy miről szól a sorozat, és sokszor gondoltam már rá, hogy belekezdek, de mindig látok valamilyen idézetet, amin megy a fangirling, nekem pedig annyira, de annyira idétlennek és illúziórombolónak tűnik, hogy rögtön elmegy a kedvem az olvasástól. Tényleg ilyen idétlenül nyálas és cringy, mint amilyennek a idézetek alapján tűnik? Biztos nem, különben nem szeretnék ennyien.

Erin Watt A Royal család sorozat

Ez egy kicsit kakukktojás, ugyanis pontosan tudom, miért nem olvasom el: a NA drámázás nem az én világom. Viszont azt készséggel elismerem, hogy a borítók gyönyörűek, fel is figyeltem rájuk rögtön a megjelenésnél, aztán rájöttem, hogy ezek valószínűleg nem nekem íródtak.

Leiner Laura A Szent Johanna gimi sorozata

Az égvilágon semmi gondom vele, még anyukám is azt mondta, hogy ez milyen jó sorozat… És valahogy mégsem kezdek bele soha. Emlékszem, egyszer láttam valakit a villamoson SZJG-s táskával, totál aranyos volt, örültem, hogy az illető így kimutatja a könyvek és az olvasás iránti rajongását, ez  mindig olyan szuper. Talán az tart vissza, hogy már nem vagyok annyira célközönség és nagyon hangulatfüggő, hogy épp bírom-e a tini drámát vagy sem (az utóbbi időben pont nem nagyon). De egyszer mindenképpen sort kerítek rá!

Diana Gabaldon Outlander sorozata

Már régóta figyelem, hogy mennyire lelkesen olvassák az emberek és a sorozatról is csupa jót látok. Ráadásul abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az Arany Pöttyös szeretetcsomagos akció során ezt a könyvet kaptam, mármint az első(!) részt. (Ez volt az egyetlen szeretetcsomagos akció, amikor valami olyat kaptam, amivel tudtam egyáltalán bármit kezdeni. :)) ) Két dolognak a keveréke tart vissza: az, hogy baromi hosszú, ami önmagában nem jelentene számomra akadályt, viszont így, hogy ez egy történelmi romantikus, félek nekivágni. Bizonyos mennyiségben szeretem, viszont van az a pont, ahol túl sok lesz, és nem szeretném, ha a regény átlépné ezt a vonalat. Egyszer mindenképpen elolvasom majd, csak még gyűjtöm hozzá az erőt. :) Egyébként gyönyörűek a magyar borítók, nagyon tetszenek.

A képek forrásai: booksnacksblog.wordpress.com,
 booksalwaysandforever.blog.hutrsor.commolybirodalom.blogspot.huTown & Country

2 hozzászólás

  1. Az első hárommal hasonló problémáim vannak (plusz még az Árnyvadászokban a démonok, amiket nem szeretek), viszont a másik kettőt nagyon ajánlom. Az SZJG tényleg nagyon király, és bár sem vagyok a célcsoport, amikor valami limonádéra, és viccesre vágyom, akkor tökéletes!! :) (Ezzel most meg is hoztam a saját kedvem Leiner Laura új könyvére :D). Az Outlander is jó, de a második rész után már csökkenő színvonalat látok, de ha az első megvan, akkor azt szerintem mindenképpen érdemes elolvasni! :)

    1. Author

      Na jó, meggyőztél, ha legközelebb valami könnyed, tinis olvasmányra vágyom, belekezdek A Szent Johanna gimibe. Az Outlanderrel még kivárok. :)) Mondjuk most olvasom az Üvegtrón sorozatot, és még négy könyv hátravan, szerintem az eltart még egy ideig , esetleg utána sort kerítek rá. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük