A Könyvhéten rengetegen újdonsággal jelentkezett a Könyvmolyképző, ezek egyike Vic James regénye, a Gilded Cage – Aranykalitka. Íme 5+1 érdekesség, amit talán nem tudtál!

1) Rengeteg minden kiderül Vic Jamesről a könyvben található szerzői életrajzból, például az, hogy történelmet és irodalmat tanult Oxfordban, majd a Vatikán titkos levéltárában kutatott a doktori fokozat megszerzéséért, hogy évekig élt Japánban, és bejárta a fél világot. Azt viszont talán nem tudtad, hogy hallásproblémával született, és gyakorlatilag semmit sem hall. Bár igyekszik pozitívan állni a helyzethez (például értékeli, hogy bármerre jár, csend fogadja), nagyon örül, ha valaki figyel a hallásproblémákkal küzdőkre, éppen ezért nagyon boldog volt, amikor a témát feldolgozó The Silent Child című rövidfilm Oscar-díjat nyert.

2) A Gilded Cage a Wattpadről indult! Vic James azért ott kezdett publikálni, mert neki is rengeteg dolga volt a munkahelyén, és nehezen talált időt és motivációt arra, hogy írjon. A Wattpaden rendszeres visszajelzést kapott, és ebből erőt merített, hogy befejezze a könyvet, ami most már több nyelven, például franciául, spanyolul, portugálul, sőt, magyarul is megjelent.

3) A regény eredeti címe a Slavedays (~Szolgasors) lett volna, ám ezt végül megváltoztatták, és végül a Gilded Cage (Aranykalitka) címen jelent meg. Az előző címnek több nyomát is láthatjuk, például Vic James Facebook oldalán a korábbi posztokban, illetve a korai rajongói borítótervekben.

4) Az írónő két regényt is megírt, mire a harmadikkal végre kiadásra érett művet alkotott! Az első egy viktoriánus steampunk SFF volt, amiről jobb szeretne megfeledkezni, a második pedig egy négy nézőpontos, vikinges témájú regény, aminek a végén hatalmas tengeri csatát vívtak a szereplők.

5) A Sony megvette a megfilmesítés jogait. Ez persze még nem jelenti azt, hogy a regényből el is készül a film, mindenesetre az első lépés már megtörtént, így bizakodhatunk.

+1) Vic James nagy rajongója Nastja Stark digitális művésznek, és amikor képeket szeretett volna rendelni a Gilded Cage amerikai bemutatójára, természetesen szó sem lehetett másik alkotóról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük