A Stephanie Plum-sorozat jelenleg 19 résznél tart, ám ehhez hozzáadódik négy darab különleges, ünnepi kisregény is, amelyek közül az egyik épp a nyolcadik és a kilencedik regény közé esik: ez a Visions of Sugar Plums.

Mint ahogy az a borítóból is jól látszik, ez egy karácsonyi történet, amelynek során egy kicsit elrugaszkodunk a megszokott, viszonylag realisztikus Stephanie Plum-univerzumtól, és némileg átcsúszunk a természetfelettibe. Történik ugyanis, hogy négy nappal karácsony előtt – amikor kedvenc fejvadászunk még természetesen nem küldött el egyetlen karácsonyi lapot sem, nem vett ajándékokat és nincsen fenyőfája sem -, egyszer csak megjelenik Stephanie otthonában egy férfi. Egy férfi, akit Dieselnek hívnak és aki azt állítja, hogy azért jött, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljon Stephanie életébe.

Stepanie-t persze nem lehet ilyen csacskaságokkal megállítani, hiszen neki lakbért kell fizetnie és ehhez muszáj lesz elkapnia egy bizonyos Sandy Claws (nem, nem Santa Claus!) nevezetű MNJ-t. Megkezdődik hát a hajsza Claws után, amelynek során feltűnik Briggs, Stephaniet több ízben is megtámadják a manók törpék mélynövésű munkások, akik Clawsnak dolgoznak és Mazur nagyinak elveszik a fogsora, amit aztán Stephanie unokahúgai által kidekorálva találnak meg. Mindeközben sejtelmesen átcsúszunk a természetfeletti, megmagyarázhatatlan (vagy inkább meg nem magyarázott) dolgok világába, ahol Diesel igencsak otthonosan mozog, ám ugyanez már nem mondható el főhősünkről…

A legérdekesebb esemény persze Valerie-hez, Stephanie testvéréhez köthető majd, ám erről részletesebben nem írnék, inkább olvassátok el a Visions of Sugar Plumst. :)

Biztos jobban tetszett volna, ha karácsonykor olvasom, de most jobban izgatta a fantáziámat a To The Nines, úgyhogy annyira nem merültem bele a kisregénybe, csak gyorsan elolvastam. Ettől függetlenül ötletes és élvezetes volt, persze, csakúgy, mint a Stephanie Plum-sorozat többi darabja… :) Viszonylag rövid, úgyhogy nem sok idő elolvasni, viszont kerek egész és a megszokott módon izgalmas és fordulatos. Teljes mértékben illik a sorozatba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük