Úgy két hete olvastam a Dates-ről a sorozatjunkie-n, és az alapkoncepció azonnal felkeltette a figyelmemet. Szóval megnéztem az első részt, és azt kell mondanom, hogy végigmosolyogtam. Pár szó után rájöttem, hogy ez bizony angol sorozat, amikor is beütött nálam a szokásos „na, akkor ez nem lesz annyira nekem való” érzés, de igyekeztem pozitívan állni hozzá, hogy hátha, hátha… Már rögtön az intro nagyon mutatósra sikeredett. A zene is nagyon jó és a képi világ is – ez utóbbi érzésem szerint igyekszik visszaadni a sokszínűséget, amely alappillére a sorozatnak. (Sajnos megmutatni nem tudom, mert nem találtam meg online.)

Az első rész hatalmas piros pontot érdemel. Nagyon tetszett mind az élethelyzet, mind pedig a karakterek felépítése, személyisége. Mia és David teljesen hitelesek voltak és így hat rész után még mindig a legszimpatikusabbak. A következő részben Jenny és Nick nem lopta be magát annyira a szívembe, de érdekes volt, mert itt már 25 perces játékidő alatt kiderült, hogy mennyire komplex karakterekkel állunk szemben. A harmadik epizód ismét az első részben megismert Miát mutatja, ám most egy másik pasassal, Stephennel találkozik, és ez alatt a közel fél óra alatt többet megtudunk a hölgyről, akit Oona Chaplin kelt életre, akit már a Game of Thronesból ismerek.

A negyedik részben kezd érdekes fordulatot venni a sorozat, mert most megmutatják a világ egy másik, sokak számára kevéssé ismert szegletét is: a negyedik részben Erica és Kate ismerkedik meg egymással közelebbről is, s az utóbb említett hölgyet Katie McGrath alakítja, aki valahogy annyira ismerősnek tűnik, de még az imdb profil alapján sem igazán tudom hova tenni. A cél természetesen az volt, hogy Kate karaktere az öntudatos, szexi leszbikus legyen, és sikerült is ezt képernyőre vinni, merthogy Katie McGrath valóban eszméletlenül jól nézett ki.

Az ötödik epizódban ismét találkozunk Daviddel, aki most egy másik lánnyal, Ellie-vel találkozik, akiről kiderül, hogy kb. feleannyi idős, mint ő. Az eddigi karakterek közül, noha volt olyan, aki nem lopta be magát a szívembe, Ellie volt az egyetlen, aki konkrétan ellenszenves volt számomra. Borzalmasan idegesített. Nem tudom, hogy a színésznő is benne volt-e ebben vagy csak a karakter, de a legkevésbé sem sajnáltam a rész végén.

A hatodik, egyben utolsó eddig megtekintett részben újra láthatjuk Ericát, aki most egy skót pasassal, Callummel találkozik a bátyja nyomására. Rettenetes volt szegény Callum karaktere. Mármint, ha én találkoztam volna vele, nem tudom, meddig bírom elviselni… De abszolút briliáns volt a színész alakítása, az akcentus meg még csak rátett az egészre egy lapáttal. Kicsit sablonos volt számomra a történet, már az első pillanatban egyértelmű volt, hogy ez most Erica nagy pillanatáról fog szólni, amikor végre szembeszáll a környezetével. Kicsit úgy éreztem, hogy kezd elmenni a számomra sokszor abszurdnak érzett angol sorozatok irányába a dolog. Persze ettől még visszatérek majd a következő, azaz a hetedik epizódra is, amelyet, ha minden igaz, már le is adtak és ha információim pontosak, akkor ismét Stephen és Mia találkoznak majd benne.

Összességében tehát ajánlom annak, aki szereti az ilyen témájú sorozatokat, illetve az egyfajta „állóképeket”, amelyek során bepillantást nyerhetünk a karakterek életének néhány órájába és sejthetjük azoknak komplexitását, ám természetesen, mivel az idő igencsak szűkre van szabva, nagyon keveset tudunk meg róluk. Ha jól belegondolok, ez pontosan az a műfaj, amiben én is nagyon szeretek alkotni. Ezzel lehet igazán megmutatni egy-egy érzést, egy-egy élethelyzetet. Talán pont ezért szórakoztat engem annyira a Dates. :) Pontszámot nem adok, mert volt olyan rész, ami nagyon tetszett (pl. az első), meg olyan is, ami kevésbé (pl. a hatodik). Ezért tehát nem lenne fair összeolvasztva pontozni, hiszen vannak kiemelkedően jó részek is benne, amelyek simán 10/10-et érdemelnének, illetve olyanok is, amelyek igencsak közepesre sikerültek, szerintem, és engem nem tudtak megfogni vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük