A Being Erica egy kanadai sorozat, amelyet 2009-ben kezdtek el vetíteni és négy évadot élt meg. Ugyan hivatalos lezárás nem volt, az utolsó részt 2011 végén adták le és azóta sem készült újabb epizód (tudtommal).

Nemrég kezdtem el nézni és bár nem ragadott azonnal magával, a harmadik rész után mégis azt kell mondanom, hogy sikerült megszerettetnie magát velem. Talán azért volt egy picit nehezebb megszeretni Ericát, mert nem az a tipikus balfék karakter, akinek egyszerűen rosszul jöttek ki a dolgok, hanem néha tényleg megérdemli, ami történt vele. De csak néha. :)

A történet a következő:

Tudod, vannak azok a lányok, akiknek minden simán megy. Szuper családjuk van, jó jegyeket szereznek az iskolában, aztán bejutnak egy neves egyetemre, onnan kikerülve pedig jó munkát kapnak, és természetesen összeismerkednek a nagy Ő-vel, akivel összeházasodnak és családot alapítanak. Na, Erica nem ilyen. Az első részben kirúgják a munkahelyéről, lerázza őt a srác, akivel randizgatni szokott és megkínálják kávéval, amiben mogyoró van… amire Erica allergiás, úgyhogy a kórházban köt ki. Itt meglátogatja őt Dr. Tom, a pszichológus, aki mintha a veséjébe látna és felajánlja, hogy kezeli Ericát. Főhősünk végül ki is köt nála és ír egy listát az összes múltbéli döntéséről, amit megbánt. És amikor Dr. Tom elkezdi a nem mindennapi kezelést, Erica hirtelen a múltban találja magát, hogy kijavíthassa a hibáját.

Szerencsére nem marad ott, hanem visszakerül a jelenbe, viszont minden egyes részben újabb és újabb hibákat javíthat ki. Ezek persze befolyásolják a jelenjét is és Ericának rá kell jönnie, hogy nem feltétlenül járt volna jobban, ha akkor és ott másképp csinálja a dolgokat… Vagy mégis?

Nagyon jó az alapkoncepció, kanadai, Erica egész aranyos, a fiúk helyesek… :) Szóval minden adott egy jó kis romantikus drámához vagy afféléhez. Ami nagyon jó a sorozatban, az az, hogy végiggondolod a saját életedet is és nem csak 40 percnyi könnyed szórakozást ígér a sorozat, hanem hosszabb távon veled marad a mondanivalója. Szerintem ilyen egy jó sorozat.

Örülök, hogy belecsöppentem Erica világába! :) Később majd írok még róla és akkor adok pontszámot is, egyelőre még nem tudom pontosan, hogy mit fognak belőle kihozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük