Tegnap, azaz hétfőn este vetítette az USA-ban a Fox a Sleepy Hollow című sorozatának első részét. Van némi irodalmi kötődése is a dolognak, noha kétlem, hogy a neveken és az alapötleten kívül sok köze lenne egymáshoz a kettőnek a jövőben: Washington Irving (akit az amerikai népi mesék hagyományának atyjaként tartanak számon) jegyzi a „The Legend of Sleepy Hollow” (magyar címén Az Álmosvölgy legendája) című novellát, s ez szolgált alapjául a sorozatnak, amelyről most ez a bejegyzés szól.

A történet első ránézésre viszonylag egyszerű: Ichabod Crane azt a feladatot kapja George Washingtontól, hogy meg kell ölnie egy lovast, akinek a kezén egy különös mintázat van. Ichabod ezt meg is teszi, végül lefejezi a zsoldost, ám eközben maga is végzetes sebet kap. És amikor felébred egy barlangban, majd elindul körülnézni, a 21. században találja magát.

Először meggyanúsítják a helyi seriff meggyilkolásával, azonban Abbie Mills rendőrhadnagy segítségével igen gyorsan, már az első rész végére sikerül tisztáznia magát. A lovasról kiderül, hogy az apokalipszis négy lovasának egyike, és hogy természetesen csak Ichabod és Abbie menthetik meg az emberiséget.

Tulajdonképpen viszonylag közepesnek találtam a pilotot. És ezt nem negatív értelemben mondom. Nem volt vele semmi gond úgy konkrétan, de semmi kiemelkedő. Az alapötlet tetszik, jó dolgokat lehet kihozni ebből. Ichabod megformálójának,

Tom Misonnek csupán annyit kellett tennie, hogy kinyitja a száját, és a hangja alapján már tudtam is, hogy szeretni fogom mind a színészt, mind pedig a karaktert. Miss Millsszel, azaz Nicole Beharie-vel volt némi problémám: sem a játéka nem nyerte meg olyan nagyon a tetszésemet (ez persze még változhat, simán belejöhet a dologba vagy megszerethetem), se a karaktert nem igazán sikerült eladniuk igazán. Ez persze csak az én személyes véleményem, lehet, hogy a többség mást gondol.

Jut eszembe, volt egy kis poén azért a sorozatban, amin felnevettem: Abbie főnökét Frank Irvingnek hívják. :)

Összességében azt gondolom, hogy nem lesz ez rossz. Megvolt a felvezetés, amúgy sem szeretem a pilotokat, szóval tök mindegy, lényeg, hogy tetszik a világ, amit teremtettek, érdekesek a flashbackek (merthogy ebből is volt jó néhány), izgalmasnak tűnik Ichabod felesége is, szóval bizakodóan tekintek a jövőbe a sorozat kapcsán. Ha ügyesek, ki tudnak belőle valami igazán jót hozni. A pilot mondjuk 6/10 volt, de a sorozatnak simán megelőlegezek egy 7/10-et is így látatlanban. Aztán ki tudja, lehet, hogy túlszárnyalják az elvárásaimat és az évad közepén/végén még több pontot kapnak. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük