Az első részt nem sokkal azelőtt láttam, hogy elmentem megnézni a másodikat a moziban. Tipikusan az a film volt, amire azt mondogattam, hogy „Ó, azt már régóta szeretném megnézni!”, de valahogy sosem kezdtem neki. Hiba volt, mert nagyon aranyos az első rész is. És meglepő módon a második ugyanannyira jó, ha nem jobb is egy kicsit.

Az előző rész elején még szerencsétlenkedő Hiccup mostanra már tényleg felnőtt, látszik is rajta a változás külsőre, illetve a viselkedését tekintve is. Talán nem árulok el nagy titkot, ha elmesélem, hogy ennek a résznek a fő sztorija Hiccup anyukájához köthető. A főszereplő családja újraegyesülve veszi fel a harcot a gonosszal, aki egy hatalmas sárkányhadsereget akar létrehozni, hogy uralja a világot.

Eddig egy teljesen átlagos, gyerekeknek szánt animációs meséről van szó. Viszont a kivitelezésben akadtak igen meglepő fordulatok is.

Innentől spoileres a kritika. Ha még nem láttad a filmet, ne olvass tovább!

Számomra nagyon meglepő volt, hogy Hiccup apja meghal, illetve az, hogy pont Toothless „keze” által. Ez olyan jelenet, ami szerintem mostanában kevés filmben látható. Igen, most is van halál, mint például a Frozenben, de ott is csak annyi, hogy egy fél pillanatra mutatják az elsüllyedő hajót, aztán fátylat eresztenek a szülők portréjára. Persze lehet, hogy tévedek, nem nézek meg minden gyerekeknek készülő filmet, csak azokat, amik érdekesebbnek tűnnek. :) Mindenesetre számomra mindig megdöbbentő, amikor egy ilyen horderejű dolog történik egy mesében, hiába tudom, hogy gyerekként az ember ezt nem így fogja fel. Nem bömböltünk anno mi sem fél óráig, amikor az Oroszlánkirályban meghalt Simba apja. Gyorsan túltettük magunkat rajta, és inkább arra koncentráltunk, hogy Timon és Pumba milyen jópofa. Örülök, hogy ilyesmi is került a filmbe, illetve annak, hogy sikerült jól feloldani ezt az ellentétet, hiszen Hiccupnak csak egy kis időre volt szüksége, hogy túltegye magát a történteken. Az igazi probléma abból fakadt, hogy akkor épp nem volt egy kis idő, ott, a csata hevében. Tehát volt benne karakterfejlődés bőven, nagyon szépen fel volt építve a sztori.

Nagyon szép volt a látványvilág, és különösen tetszett az a rész, amikor mindenféle sárkányokat mutattak Hiccup anyukájánál. A másik, ami nagyon jó volt, az persze a végéhez köthető: amikor Toothless kihívja az alfát, és győzedelmeskedik. Nagyon tetszett a kék szín, amit kapott. :) A zene is kifejezetten jó volt, öröm volt hallgatni. Nagyon kiemelkedő dolog nem jut eszembe, de összességében teljesen meg voltam elégedve vele.

Ha ilyen minőségű lesz a harmadik rész is, akkor hajrá, hozzák csak! (Ahogy látom, 2016 nyarára tervezik.) 9/10 a film, mindenkinek ajánlott, aki szereti az animációs filmeket, mert vicces, kedves, tanulságos és természetesen szórakoztató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük