I’m hooked on a feeling…

Nemrég volt szerencsém megnézni eredeti hanggal a Guardians of the Galaxyt. Hogy én mennyire vártam már ezt a filmet! Előre is szaladok, és elárulom, hogy nagyon is beváltotta a hozzá fűzött reményeimet.

A film Star-Lord történetét követi végig, aki ellop egy gömböt, amire természetesen sok másik embernek is fáj a foga, köztük az épp Ronannek (a főgonosznak, aki nem a fő-főgonosz) dolgozó Gamorának, aki így a földről származó, eredetileg Peter Quill nevet viselő „űrbandita” után ered. Star-Lord fejére „vérdíjat” tűznek ki, aminek köszönhetően Rocket (a mosómedve) és Groot (a fa) is megpróbálja őt elfogni. Mindannyian börtönbe kerülnek rendbontásért, és ott ismerkednek meg a csapat ötödik tagjával, Draxszel.

Minimális eredettörténetet láthatunk Star-Lord esetében, a többieknél pedig egy-két elejtett mondat alapján formálhatunk valamiféle képet a karakterek hátteréről – és ez így éppen elég is volt. A film végén kapunk egy újabb puzzle darabkát Star-Lordhoz, de nagyjából ennyi is. Pont elég arra, hogy felkeltse az ember érdeklődését, és elgondolkozzon, hogy vajon mikor is jön a következő rész.

Megmondom őszintén, hogy azért nem tökéletes számomra a film, mert a történet egy kicsit kiszámítható, klisés és vázlatos volt. Ez a karakterekre szerencsére nem igaz, és rettenetesen meg tudták szerettetni még Grootot is, aki gyakorlatilag az égvilágon semmi mást nem mondott azon kívül, hogy „I am Groot.” A párbeszédek szuperek, a dalok pedig… A zene egyszerűen fantasztikus! Bármiféle negatív utóíz is van a számban a történet miatt, a hangulat az egészért kárpótol, és ebben nagy segítséget nyújt a zenei aláfestés. Amikor a legelején Star-Lord benyomta a Come and Get Your Love-ot, és elkezdte tolni rá, az valami hatalmas volt! :D Mondanám, hogy akkor tudtam, hogy mennyire jó is lesz ez, de az az igazság, hogy ezt már az első trailer óta tudom. (Egyébként számomra sok poént lelőttek a trailerekben, pedig szerintem csak kettőt láttam, nem szoktam túlzásba esni az ilyesmivel.)

Hatalmas élmény volt, 9/10 (a levonás a történet miatt, de tényleg nem arról van szó, hogy rossz volt, csak nekem vannak nagy elvárásaim). Most komolyan, ha még nem láttad, akkor irány a mozi! Az év egyik legjobb filmje! A nyáré meg biztosan. Határozottan megéri kifizetni azt az ~1500 forintot. Én sajnos nem 3D-ben láttam, mert az csak szinkronosban volt, azt meg köszönöm, de nem. Ehhez kapcsolódik viszont egy hatalmas pozitív csalódás: végre lecserélték Boros Karinát, így értékelhető lett a magyar felirat. Nem is igazán láttam benne hibát, bár tény, hogy nem is kerestem, igyekeztem nem figyelni rá. Talán sokat elmond az, hogy nagyon gondolkodom rajta, hogy még egyszer be kellene ülni a moziba…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük