Közöttünk jár… és bárki lehet az.

Kennedy Waters világában bosszúszellemek gyilkolnak, a szellemek titkokat őriznek, és egy gonosz démon jár az emberek között – amit ő engedett véletlenül szabadjára.

Kennedynek és a Légió többi tagjának – Alarának, Csuhásnak, Lukasnak és Jarednek – le kell vadásznia ezt a démont. Miközben egyre többet tudnak meg a Légió és az Illuminátus Rend múltjáról, Kennedy rádöbben, hogy a legnagyobb rejtély nem titkos társaságokhoz, hanem a saját családjához fűződik. Fogy az idő, és egy Kennedy szívéhez közel álló ember élete veszélyben forog, így a lánynak szembe kell néznie a legfélelmetesebb kérdéssel: mégis, mi történhetett a múltban, ami miatt ő jelöletlen maradt?

Védd magad! Amiről nem tudsz, az igenis fájhat.

Az első rész hatalmas cliffhangerrel zárult, ahogy olvastam, sokakat kiakasztott a dolog. :) A második kötet nem sokkal az első vége után veszi fel a fonalat. Nem árulok el hatalmas meglepetést, ha azt mondom, Kennedy elszakadt a többiektől, de nem telik majd sok időbe, hogy ismét csatlakozzon hozzájuk. Sőt, időközben még egy új csapattag is érkezett hozzájuk, ami valamelyest felborítja a csapat dinamikáját, de jó értelemben véve.

A Törhetetlent egy kicsit mozgalmasabbnak éreztem, itt – főleg a regény második felében – inkább az érzelmeken, Kennedy családján és a nagy meglepetéseken volt a hangsúly. Sok minden kiderül Kennedy rokonairól, ami váratlanul éri a főszereplőt, illetve történik egy s más, ami igazán nehéz döntések elé állítja a csapatot.

Jó hír azoknak, akik a hajukat tépték a cliffhangertől: itt most nem lesz. Bár nincs vége még a történetnek, hiszen az írónő dolgozik a sorozat következő kötetén, még sincs az embernek az az érzése, mintha hirtelen megszakadt volna az adás. Egy kicsit kerekebb a sztori, és bár új utakra lépnek a szereplők, valamelyest azért látszik, merre tovább.

Tulajdonképpen szerettem fordítani, bár néhol igényelt némi kutatómunkát, mert igazodnom kellett az első részhez (pl. van olyan szövegrészlet, ami az elsőben is benne volt), illetve nem mindenhol volt egyszerű megtalálni/kitalálni a jelek, „varázslatok”, titkos társaságok, akármik magyar nevét, de úgy gondolom, a szerkesztővel közösen sikerrel vettük az akadályt. :)

Szerintem azoknak, akik szerették az első részt, ez is tetszeni fog. Megvan a maga célközönsége, és ezt leginkább korosztályra értem, szóval nyilván nem a harmincas éveiket taposó anyukákat vagy a krimik szerelmeseit célozza meg a regény, határozottan VP könyv, tizenéves lányoknak.

Egyébként új borító is készült hozzá, az eredeti nem ilyen volt, de kifejezetten jó döntés volt lecserélni azt a fekete-kék valamit, nem volt egy díjnyertes munka. Szerintem hangulatát tekintve ez illik az előzőhöz, nekem tetszik. :)

Hamarosan kapható is lesz, ugyanis a könyv elit startja december 9., akkortól már megrendelhetitek a kiadó honlapjáról, illetve szerintem a Könyvmolyképző könyvesboltjaiban is kapható lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük