[su_box title=”Fülszöveg” style=”bubbles” box_color=”#5d1e5f”]

When android Mech6.0 saves the life of a handsome hardware engineer, her body is destroyed and her mechanics discover a glitch in her programming. Androids aren’t meant to develop unpractical reasoning or near-emotional responses . . . let alone fall in love.

[su_accordion][su_spoiler title=”A magyar fülszövegért kattints ide!” open=”no” style=”default” icon=”plus” anchor=”” class=””]

A kis android, Mech6.0 megmenti egy jóképű hajómérnök életét, és közben tönkremegy a saját teste, így a műszerészek rádöbbennek, hogy programhibás a személyiségchipje. Az androidok csakis gyakorlatiasan viselkedhetnek, nem reagálhatnak már-már érzelmi szinten… szerelmesek meg aztán főleg nem lehetnek.

[/su_spoiler][/su_accordion][/su_box]

Ez a kis novella csak lazán kapcsolódik a Holdbéli krónikákhoz, annyi a kötődés, hogy ugyanabban az univerzumban, sőt, ugyanabban a városban, Új-Pekingben játszódik, felbukkan benne Cinder, és említésre kerül Kai és Pearl is.

A novella egy kis android, Mech6.0 történetét meséli el, akinek Ikóhoz hasonlóan hibás a személyiségchipje, így elkezd androidoktól különös dolgokat tenni, gondolni, már-már emberien viselkedni. Megmenti egy fiatal hajómérnök életét, ám közben tönkreteszi a saját testét, és ez bizony logikátlan, hiszen nem erre programozták őt. Mech6.0 ezután a saját kezébe veszi a sorsát, és Hoshi Star néven próbálja kivívni a fiú barátságát és szerelmét.

A történet A kis hableány feldolgozása, és Marissa Meyer többi írásához hasonlóan ez is csodálatosan sikerült. Rengeteg apróságban felfedezhetjük az eredeti mesét, ugyanakkor eléggé önálló, hogy ne érezzük ezt zavarónak, és az egész tökéletesen illeszkedik a Holdbéli krónikák univerzumába.

Szívszaggatóra sikeredett, ahogyan az eredeti mese is, fájdalmasan gyönyörű volt.

Ez a novella része a Stars Above novelláskötetnek. Arról még nincs hír, hogy ez is érkezik-e magyarul, de ha minden jól alakul, és népszerű lesz a sorozat, szerintem számíthatunk rá, ahogyan például az Üvegtrónhoz is megjelent a novelláskötet. :)

A történet addig is bárki számára elérhető angolul az írónő Wattpad profilján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük