Sarah J. Maas

Mivel Sarah J. Maas könyvei nálunk is nagy sikernek örvendnek, az írónőt ebből a rovatból sem hagyhatjuk ki. Most az őt inspiráló zenékről olvashattok pár érdekességet. Ahogy azt Sarah a hivatalos oldalán írja, sokan kérdezik tőle, mi ösztönzi írás közben. Erre pedig mi más lenne a válasza, mint: a zene.

„Mióta kamaszkoromban írni kezdtem, zene segítségével vázolom fel a történeteimet. Mielőtt még az első szót leírnám, elkezdek összerakni egy lejátszási listát a könyvhöz, és folyamatosan kiegészítem azokkal a számokkal, amik az egyes jeleneteket, szereplőket, vagy nagy pillanatokat inspirálják, abban a sorrendben, ahogy majd felbukkannak a regényben. Aztán, amikor nekikezdek az írásnak, még több olyan dalt adok a listához, amik ihlettel szolgálnak a mondataimhoz. Amikor elkészülök az első kézirattal, már megvan a könyv zenei váza is.

Miközben átírom a történetet, a számokat is előrébb vagy hátrébb mozgatom a listán, ahogy az általuk inspirált jelenetek helyzete változik a történetben. Ha pedig egy jelenetet/pillanatot úgy, ahogy van, elvetek, kitörlöm a hozzátartozó zenét is. Egészen addig adok hozzá új számokat, és alakítgatom a lejátszási listámat, amíg a könyv kiadásra nem kerül. Éppen ezért ezek a listák jó hosszúak – és kidolgozottak.

Bár nagyon szívesen írnék jegyzetet a könyveim lejátszási listájához, hatalmas vállalkozás lenne minden egyes szám jelenlétét megmagyarázni. De mivel annyian szeretnétek rápillantani ezekre a listákra, arra gondoltam: miért is ne?”

Így ti is meghallgathatjátok, mely zeneszámok inspirálták Sarah J. Maas könyveit. A lenti linken keresztül eléritek az oldalt, ahol az egyes könyvborítókra kattintva már le is játszhatjátok a regényhez tartozó dalokat Spotify-on. Kellemes zenehallgatást! :)

Forrás: http://sarahjmaas.com/sarahs-book-playlists/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük