Nem most kellene írnom az Elementaryról ismét ugyanis már körülbelül másnap megnéztem az utolsó részt, ahogy Amerikában leadták.

Most igazából csak gyors összegzést szeretnék írni: az előző bejegyzésemben azt mondtam, hogy nem is olyan rossz ez a sorozat… Na, aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen ez egy baromi jó sorozat. :) Sherlock karakterét nagyon megszerettem, még Watsonnak is sikerült valamennyire belopnia magát a szívembe, pedig már a színésznőért sem vagyok odáig. Amit pedig Moriartyval műveltek, az szerintem fenomenális. Odáig meg vissza voltam minden egyes Moriartys részért. Annyira tetszik a sorozat, hogy még az sem zavar, hogy Irene-t Natalie Dormer játssza, pedig érte sem voltam igazán odáig. Mondjuk mostanában két olyan sorozatban is szerepelt, amit nézek (Game of Thrones és Elementary), és mindkettőben nagyon jót alakított. Persze azt nem tudom eldönteni, hogy ezt a karakterek miatt éreztem, vagy azért, mert jó színésznő. Sajnos én nem tudom a kettőt külön választani. Még jó, hogy nem vagyok kritikus… :)

Biztos vannak olyanok, akik mindenáron össze akarják hasonlítani a Sherlockkal, de szerintem teljesen felesleges. Két teljesen különböző sorozatról beszélünk, mind felépítésben, mind történetben (noha mindkettőnek ugyanaz az alapja), mind a karaktereket illetően… Más. Megmondom őszintén, hogy én nagyon megszerettem az Elementaryt, úgyhogy nem tudnám kijelenteni már azt, hogy ezerszer jobb a Sherlock. Inkább azt mondom, hogy más. Más elvárásaim is vannak a kettő felé. Más jellegű a két sorozat. Hiába azonos az alapötlet addig a pontig, hogy mindkettő Sherlock Holmes modern környezetbe ültetése.

Szóval összességében azt mondom, hogy aki szereti a nyomozós sorozatokat, aki szereti Sherlock Holmest, az nézze a sorozatot, mert nagyon ötletes, nagyon jók a szereplők és maximálisan szórakoztat. Imádtam! Nagyon örülök, hogy elkezdtem nézni. Itt leszek a második évadnál is. :) Adok is rá egy 8,5-öt összességében. Semmi mind-blowing dologra nem kell számítani (bár, azért a Moriartys dolog… az  ütött), de nagyon élveztem. Tökéletes kikapcsolódás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük