A backdoor pilotról már írtam régebben, és bár a címben az van, hogy az 1×1-ről is írok majd, ez tényleg csak egy-két mondatra fog korlátozódni. Az a helyzet ugyanis, hogy a The Originals 1×1 nem sok újdonsággal szolgált: ezúttal Elijah szemszögéből láthattuk azokat a dolgokat, amiket már a The Vampire Diaries 4×20-ban is megmutattak. Volt némi visszaemlékezés azokra a pillanatokra, amikor a Mikaelson család megérkezett az új kontinens partjaira, illetve egy pillanatra megmutatták azt is, hogy hogyan tudja Marcel irányítani a várost olyan hatásosan. Körülbelül ennyi történt az első részben, illetve a végén okozott Klaus egy picike meglepetést, ám remélem, hogy az általa okozott dolog nem marad úgy sokáig, ahogyan.

A második rész már egy kicsit izgalmasabb volt, főleg azért, mert megérkezett Rebekah és egyszerűen fantasztikusnak találom a karaktert. Kicsit még mindig felvezető jellege volt számomra az epizódnak, de kezdenek már megjelenni az erőviszonyok és ott van egy szuper sorozat ígérete is a jelenetekben. Ebben a részben megmutatták Klaus tervének egy részét, körvonalaiban, illetve Hayleyt is megpróbálták valamire használni, de leginkább csak vihar volt egy pohár vízben, amit vele csináltak, meg megint elmondatták vele, hogy őt elhagyták a szülei és kirakták azok is, akik később befogadták, úgyhogy végül is fontos neki ez a gyerek. Összességében egyelőre nem túl izgalmas az a vonal. A többiben viszont van potenciál.

Bevallom, idáig Rebekah a kedvencem, illetve az ő történetszála. Klausszal valahogy lassan történnek a dolgok, Elijah meg ugye parkolópályán van jelenleg, pedig az ő karakterére, „magánéletére” is kíváncsi lennék mélyebben. A többi karakterrel még nem igazán tudom, hogy mit fognak kezdeni. Marcellnek is jutott még némi szerep, de nem sikerült magát jobban megkedveltetni. Davina pedig kifejezetten idegesítő lett. Első ránézésre még volt benne némi potenciál, de most megfosztották ettől és amolyan Joffrey Baratheont Lannistert csináltak belőle: egy idegesítő gyerek, aki nem tudja, hol a helye. Remélhetőleg ez változik majd.

Összességében még mindig nem mondom azt, hogy beleszerelmesedtem a sorozatba, de látom azokat az elemeket, amik később meggyőzhetnek róla, hogy nekem ezt azonnal meg kell néznem és nem, nem várhatok vele még egy-két napot. Az első részt értékelni is felesleges, mert gyakorlatilag ugyanaz volt benne, mint a The Vampire Diaries 4×20-ban, a második meg mondjuk 8/10, de csak azért, mert az utolsó jelenetek, amikor Rebekah és Klaus vitatkoztak, nagyon jól sikerültek, illetve azért a végén megleptek egy picit, amikor Klaus elmondta Rebekah-nak, hogy mi lett Elijah-val.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük