Egy kicsit meglepett, hogy mennyire megszerettem az Arrow-t. A nyáron mondjuk egészen jól elvoltam nélküle addig, amíg nem láttam egy-két előzetest. Onnantól kezdve viszont elkezdtem várni. Ez persze azt jelenti, hogy bamba vigyorral az arcomon indítottam el az epizódot és örültem, mint majom a farkának, hogy újra rendszeres heti program lesz Oliver Queen élete számomra.

Jól indított az első rész: Felicity és Dig elmentek a szigetre, hogy visszacsábítsák Olivert. Ez mondjuk talán egy kicsit túlságosan is gyorsan ment, de semmi gond, ilyesmin nem akadunk fenn.

Tehát viszonylag gyorsan sikerült rávenni Olivert, hogy visszatérjen Starling Citybe, ahol történt néhány változás a Glades elpusztítása és a sok halál miatt: Moira börtönben van, Thea átvette Oliver klubjának a vezetését, Laurel elkezdett dolgozni az ügyésznek és a fejébe vette, hogy mindenáron elkapja a Hood-ot, Lance detektív pedig már nem detektív, mert lefokozták. Az epizód két főbb vonalát egyrészt az a négy csuklyás alak adta, akik Oliver mintájára kezükbe vették az igazságszolgáltatást és az áldozatokkal nem törődve felelősségre vonják a leggazdagabbakat, illetve megjelent Summer Glau Isabel Rochev, aki fel akarja vásárolni a Queen Consolidated részvényeit, hogy többségi tulajdonosként szétszedhesse a céget. Ráadásul Theát elrabolja a négy önjelölt igazságharcos, úgyhogy Olivernek végül mindkét dologról magának kell gondoskodnia, hiába ódzkodott a dologtól az elején.

Általában nagyon várom, hogy visszaemlékezős rész legyen, amikor megmutatják azokat az éveket, amiket Oliver a szigeten töltött, de most sokkal izgalmasabbnak találtam azokat a jeleneteket, amelyek a jelenben játszódtak. Kíváncsi vagyok, hogy ez marad-e így az évadban, vagy visszatér a dolog a „rendes kerékvágásba”. Ehhez mindenképpen valami érdekes sztori kell a szigeten, mert a jelenlegi hősszerelmes-románcos dolog nem annyira jön be.

Annak kifejezetten örültem, hogy nem erőltették az Oliver-Laurel szálat, mert nem szívesen nézném az ő szerelmes enyelgésüket. Jó lenne, ha erre nem is nagyon térnének most már innentől vissza, bár, gondolom, hogy erre kevés esély van. (Oké, bevallom, hogy azt várom, hogy mikor döbben már rá Oliver, hogy Felicity tetszik neki igazán. Olicity FTW! :D )

Akiről még érdemes esetleg szót ejteni, az Roy, aki mellé ráadásul most belengettek még egy szálat: feltűnt ugyanis egy szőke „szuperhős”, aki félkézzel elintézte azokat, akik kezdtek felülkerekedni Royon. Egyébként eléggé azt várom a szereplőtől, hogy valahogy rájön, hogy ki is a Vigilante és ráveszi, hogy képezze őt. Ezt azért elnézegetném egy darabig… :)

Volt egy kis lelkizés is Thea és Moira részéről, illetve feltűnt a színen egy percre Walter is, úgyhogy együtt volt mindenki. Még Tommy sírjához is kilátogattunk.

Összegezve a benyomásaimat azt kell mondanom, hogy jó kis részt kaptunk. Néhol kicsit el volt sietve a dolog, például Oliver rögtön le is csukatta a négy rosszfiút, nem igazán jelentettek kihívás, ami nem gond persze, mert egyrészt elég amatőrök is voltak, másrészt meg nem is lettem volna rájuk hosszabban kíváncsi. Mindenesetre ettől lehetett volna egy kicsit „összecsapott” érzése a résznek, de ezek amolyan szükséges rosszak voltak (gondolok itt most arra is, amit már említettem, hogy hipp-hopp meggyőzték Olivert, hogy menjen vissza a szigetről). Élveztem a részt és alig várom a következőt! :) 9/10.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük