Ebben a kötetben Dream ellátogat a Pokolba, hogy feloldozza egykori szerelmét, akit dühében örök kárhozatra ítélt. Most, sok-sok évvel (évszázaddal) később (nővére, a Halál) segítségével rádöbben, hogy talán mégsem volt annyira igazságos tette, mint azt akkor gondolta.

Felkészül a harcra, elküldi követét, azonban amikor ő maga is odaér, egy olyan problémával találja magát szemben, amire egyáltalán nem számított: a Pokol üres. Lucifer épp az utolsó néhány kaput zárja.

Végül Dreamre bízza a kulcsot, akit emiatt tucatnyi különféle mitológiai és fantasy lény támad le, hogy meggyőzzék ügyük helyességéről és elnyerhessék az üresen álló területet.

Maga az alapötlet zseniális, és az is nagyon okos, hogy különféle általunk már ismert, illetve idegen lényeket hoz össze egyetlen évfolyamba. Valamit azonban mégis hiányoltam. Lehet, hogy egy regényben sokkal jobban ki lehetett volna bontani a történetet. Talán az volt a problémám, hogy nem igazán ismertük meg a szereplőket, a motivációjukat (annak ellenére, hogy nyilván ki volt fejtve annyira, amennyire ezt egy képregény engedi), és nekem személy szerint ez kevésnek bizonyult.

Azt kell mondanom, hogy nálam az eddig elolvasott négyből még mindig a The Doll’s House tetszett a legjobban, függetlenül attól, hogy az – mint évad – nem volt ennyire egységes, mint ez, illetve itt tényleg nagyon sokat szerepelt Dream, és sokkal kevesebbet foglalkozott a cselekmény más karakterekkel (ami nálam pluszpont, ezt már írtam korábban – ha emlékezetem nem csal).

Összességében 8/10 pontot adok rá. A molyon 4,5-öt adtam, mert 4-et túl kevésnek ítéltem, 9 viszont itt lenne sok. Hiába, a duplázós/”elosztom kettővel” módszer nem mindig működik.

Az ötödik évfolyam címe: A Game of You. Stay tuned! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük