Egy molyos bloggernél akadtam rá erre a book tagre, és mivel tényleg tavasz van (sőt, lassan már nyár is…) gondoltam, nosza, megcsinálom. :)

1. Milyen a tavasz ott, ahol élsz?

Ennek a kérdésnek csak nemzetközi értelemben van értelme, kétlem, hogy a magyar nyelven olvasók számára ismeretlen lenne a magyarországi tavasz. :) De eleinte hideg, kissé esős, viszont néha-néha már megcsillan a nyár reménye. Ki-be kell kapcsolgatni a fűtést, mert hol megfagy az ember, hol pedig rásül a ruha. De amikor szép idő van, akkor tényleg jó, mert nincs még az a banánérlelő meleg, mint nyáron, a hideg ellen pedig lehet védekezni, szóval engem az sem zavar. Szeretem, amikor minden virágba borul, és mintha egyik pillanatról a másikra kizöldülne a táj. Azt hiszem, arra vagyunk kódolva, hogy szeressük a tavaszt. :)

2. Melyik könyvet várod legjobban idén tavasszal?

Úgy istenigazából egyiket sem, rengeteg olvasnivaló van a to read listámon, úgyhogy ha most nem jelenne meg fél évig semmi új, és én egész nap csak olvashatnék, akkor sem unnám magam. De szeretném megvenni majd a Mila 2.0 folytatását. Annyira nagyon nem volt hiperszuper az első rész, de azért tetszett eléggé ahhoz, hogy elolvassam a következőt is. Remélhetőleg a fordítás is jó lesz, mert ezt most valaki más csinálta.

3. Mutass egy olyan könyvborítót, ami a tavaszra emlékeztet!

Ugyan nem olvastam még ezt a könyvet, de tetszik a borítója, és szívesen elolvasnám egyszer. Az alsó része határozottan a tavaszra emlékeztet azzal a sok virággal és a szép idővel. :)

4. Hol fogsz olvasni idén tavasszal?

Szerintem ugyanott, ahol amúgy is: az ágyamban. De ha véletlenül mégis úgy döntök, hogy beszerzek egy hintaágyat, akkor mindenképpen ott. Már régóta vágyom rá. :)

5. Mutass egy borítót, amelyen rajta van a nap!

Hú. Talán A napfény gyermekeinek eredeti borítója. Egyébként nekem jobban tetszik a magyar borító, sokkal magával ragadóbb, színesebb, szebb. A könyvet még mindig nem olvastam, de ha túl vagyok a vizsgámon, itt az egész nyár, hogy csökkentsem a várólistámat.

6. Melyik a kedvenc tavaszi olvasmányod?

Hirtelen nem jut eszembe semmi, amiben kifejezetten központi szerepe lenne a tavasznak, és nem vagyok olyan, aki folyton újraolvassa a könyveit. De talán Nathalie második élete idevág. Nem feltétlenül tavaszi, de az újrakezdésről szól, kedves, könnyed történt, amely mégis elgondolkodtató.

7. Keress egy olyan borítót, amin sok szín van!

Ez a borító is nagyon szép, és kíváncsi is vagyok a könyvre már régóta, úgy általában szeretem a sci-fit, úgyhogy egy sci-fi alapokra építkező ifjúsági regény bármikor jöhet. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük