[su_box title=”Fülszöveg” style=”bubbles” box_color=”#5d1e5f”]
The ​enchanting and bloodthirsty sequel to the New York Times bestselling novel The Cruel Prince.

You must be strong enough to strike and strike and strike again without tiring.

The first lesson is to make yourself strong.

After the jaw-dropping revelation that Oak is the heir to Faerie, Jude must keep her younger brother safe. To do so, she has bound the wicked king, Cardan, to her, and made herself the power behind the throne. Navigating the constantly shifting political alliances of Faerie would be difficult enough if Cardan were easy to control. But he does everything in his power to humiliate and undermine her, even as his fascination with her remains undiminished.
When it becomes all too clear that someone close to Jude means to betray her, threatening her own life and the lives of everyone she loves, Jude must uncover the traitor and fight her own complicated feelings for Cardan to maintain control as a mortal in a Faerie world.

Dramatic and thrilling fantasy blends with contemporary storytelling to create a fully realised world, filled with magic, politics and treachery. [/su_box]

Nagyon ritkán rendelek elő könyvet, de ez azon kevesek közé tartozott, amire muszáj voltam lecsapni. :) Pedig amikor a The Lost Sisterst olvastam, és a végén ott volt a The Wicked King első fejezete ízelítőnek, még nem csigázott fel annyira, hogy azt mondjam, tűkön ülve várom. És mégis, miután megérkezett, két nap alatt kiolvastam — és azért kettő, mert közbejött az éjszaka, nagyon késő este kezdtem el olvasni, egyébként biztosan nem tudtam volna letenni.

Az első résznek tulajdonképpen hibaként róható fel, hogy az elején viszonylag hosszan, nagyjából a regény felében csak előkészíti az írónő mindazt, ami utána történik majd. Rengeteg értékelést olvastam, ahol azt írták az olvasók, hogy az eleje kissé nyögvenyelősen haladt, aztán a végén úgy beindult a sztori, hogy alig tudták letenni a könyvet. Na, ez a második részre egyáltalán nem igaz.

Ott folytatjuk, ahol az első abbamaradt, és gyakorlatilag a kezdetektől szédítő tempóban követik egymást az események, a fordulatok. Nehéz a történetről spoilerek nélkül írni, úgyhogy nem is megyek bele nagyon, mindenesetre továbbgyűrűzik mindaz, aminek az első részben megágyazott az írónő.

Tetszett az, ahogyan Jude az ikertestvéréhez, a családjához viszonyult, illetve nagyon tetszett az elején az a rész, amikor saját magáról mesél, amikor (újabb) bepillantást nyerhetünk abba, hogyan lett Jude olyan, amilyen.

Jude és Cardan,
alkotó: Lauren Richelieu

És a romantika… Na jó, nem éppen a „romantika” szó a legjobb rá, de megint sikerült olyan mértékben adagolni, hogy az ember teljesen kikészül tőle. Van, de nem elég, nem elég, és mégis, valójában pont elég ahhoz, hogy hiteles legyen.

Nagyon érdekes továbbá az, hogy Cardan is magára talál a könyvben. Ezt persze nem követhetjük első kézből — és milyen kár! — , de így is szépen kirajzolódik nála egy fejlődési ív, amit én a magam részéről nagyon élveztem.

És van egy rossz hírem az erre érzékenyeknek: a regény akkora függővéggel ér véget, hogy csak na! Az ember a száját tátja, és önkéntelenül is azon gondolkozik: hogyan tovább?

Egyébként az írónő mostanság turnézik Cassandra Clare-rel közösen, és rajongói kérdésekre elárulta, hogy a harmadik részben láthatjuk majd egy kicsit Cardant a halandók világában. Ez az egyik, amire leginkább kíváncsi vagyok a Queen of Nothing kapcsán, és persze felmerül a kérdés, hogyan fogom kibírni 2020-ig…

A The Wicked King magyar megjelenése kapcsán egyelőre annyit tudunk, hogy a kiadó már tárgyal a külföldi jogtulajdonossal. Ez annyira azért nem meglepő, hiszen A kegyetlen herceg szeptemberben és októberben is felkerült a Könyvmolyképző legjobban fogyó könyveinek Top 5-ös listájára.

[su_box title=”Értékelés” style=”bubbles” box_color=”#5d1e5f”]

Borító: 10/10
Sztori: 10/10
Kedvenc karakter: Jude
Amit leginkább élveztem: Jude visszaemlékezéseit, „elmélkedését”, a rengeteg fordulatot, hogy még jobban megismerjük Tündérhont, és persze azt, ahogyan a Cardannal való kapcsolata alakult.[/su_box]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük