A The Tomorrow People főszereplője Stephen Jameson, egy olyan tizenéves, középiskolába járó fiú, akinek különleges képességei vannak. Az apja eltűnt, pontosabban elhagyta őket, de rövid időn belül kiderül, hogy tőle örökölte a képességeit. Kiderül, hogy vannak ők, a különleges képességűek, a The Tomorrow People (nem ők választották a nevet :D ), meg az Ultrák, akik üldözik őket.

Klisé klisé hátán – ez volt az első rész.

De!

Tudtam már előre, hogy ilyen lesz az első rész, mert valahogy fel kell vezetniük a történetet. Viszont szerintem abszolút ki lehet belőle hozni valami jó dolgot, csak ügyesen kell csinálniuk. Nekem tetszik az alapkoncepció, amely szerint ezek a genetikailag mutálódott emberek különleges képességekkel rendelkeznek (teleportálás, telepátia, telekinézis – illetve, mint később kiderül, egyéb szuper dolgokat is tudnak… legalábbis Stephen tud :) ).

Szerintem nem szabad az első rész után leírni a sorozatot, mert az alapfelállást valahogy meg kell mutatni, amiből később aztán építkezni fognak. Ebből persze elmehetnek rossz irányba is, illetve kikerekedhet egy nagyon jó kis sorozat is belőle. Nekem bejön a téma, úgyhogy biztos nézni fogom, aztán később meglátjuk, hogy hova sikerült eljutniuk.

Az poén mondjuk, hogy az Arrow-os Stephen Amell unokatestvére, Robbie Amell játssza a főszerepet. Voltak olyan pillanatok, ahol nagyon-nagyon látszott a hasonlóság a két színész között, pontosan ugyanolyan volt a mimikájuk. :D Meg hát valljuk be, azért külsőre sem rossz a srác. Az mondjuk biztos, hogy egyelőre Oliver Queen karaktere klasszisokkal fölötte van Stephen Jamesonénak (ez már az első pillanatban is így volt, de ez valószínűleg a történet sajátosságából adódik).

Amit remélek, az az, hogy nem lesz majd versenygés a lány, Cara kezéért, mert azért az már tényleg túlmenne minden klisén és egyébként sem valami szimpatikus nekem ez a lány. Jó az, ha Johnnal van együtt, nem kell ezen változtatni. (Miért az az érzésem, hogy márpedig fognak? Mert nekik különleges kapcsolatuk van, blabla…)

John szimpatikus egyébként, van valamicske személyisége, a harmadik mellékszereplőnek viszont semmi egyelőre. Aztán lehet, hogy később lesz belőle valami, de idáig nem túl biztató.

Ami aranyos lenne még, az az, ha bevonnák a srác öccsét, Lucát is, de valószínűleg erre nem fog sor kerülni, maximum a „ha nem teszed amit mondunk, megöljük az öcsédet” fordulatokon belül.

A rosszfiú persze jó választás volt, Mark Pellegrino már a Supernaturalban meg a Being Humanben is jól tolta ezt a fajta szerepet. Jól áll neki, na. :)

Várom, hogy mit hoznak ki a sorozatból.

Egyelőre az első rész mondjuk 7/10, nem volt benne semmi extra, de korrektül összehozták azt, amit kellett nekik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük